. start
.konstutställning

2023

Tyresö radio - Gunnel Agrell intervjuar Rita Schwarz och Miguel Escribano inför utställningen ÅterkomstKonstVerket
 

Nu öppnar jag åter dörren mot mitt konstnärsskap. Och, det gör jag med en utställning vid KonstVerket, Vernissage 13 maj & Finissage tisdagen den 26 september 2023, kl 15-19. Granängsvägen 7 i Tyresö. Läs recension. Verken har visats hela sommaren och tas nu ned den 26. Jag fick en inbjudan från verksamhetsansvarig vid KonstVerket, Miguel Escribano, att visa mina verk där.

Tyresö radio intervjuar Rita Schwarz inför vernissagen 13 maj 2023

...............

Vernissage den 13 maj 2023

Jag har inte ställt ut sedan 2004. Jag hade dock en visning i hemmet 2010 strax innan jag skulle byta bostad, där jag försökte ”rensa” i skåp och förråd.

Nu får jag ett tillfälle, att visa flertalet verk. De har framställts under många år. Jag kan nämna ”Alter Ego", som målades 1975 då jag kom nyinflyttad till Stockholm. 1978, under min graviditet komponerades och syddes ”Afton landet”. Jag har tecknat, målat, broderat, sytt kläder, gjort skor, färgat garner, sågat och slipat sedan barn och ungdom.

Jag hade en period i tonår och under arbetsterapeututbildningen då jag var fokuserad på keramik – skulpterande, lära mig dreja (ha ha, ngt som tar c a 7 år att kunna!) och experimenterade med glasyrer. Jag har främst hållit fast vid bildarbetet även om det ibland blev knepigt att organisera barn, arbete, familj och andra uppdrag. Jag började visa mina bilder 1990.

Utöver akvarell, gouache, pastell/ krita arbetar jag gärna med fotografi, tusch, kollage och blandtekniker. Jag har provat och arbetat med många hantverk. Har med åren kommit att skriva alltmer. Än så länge poesi för skrivbordslådan. Jag har också skrivit rapporter och artiklar i mina olika uppdrag Läs mer. Som synes har jag ägnat många år åt att introducera och implementera Naomi Feils Validation. Just nu skriver jag mer än jag målar.

Inspiration kommer ständigt från vardagens livsvillkor, möten med människor levande och i litteratur. Jag lyssnar till musik, studerar bildkonst film. Flertalet bilder har framträtt i natt och dagdrömmar. Naturen bjuder på ständiga växlingar i ljus och skuggor, molnens formationer - spännande.KonstVerket, Granängsvägen 7 i Tyresö
Vernissage lördag den 13 maj 2023
Välkommen!

 

Uppdaterad 2024-02-19